20 Yaş Dişi Ameliyatı

YİRMi YAŞ DİŞİ AMELİYATI

20 lik dişler üst ve alt çenelerin en arkasında bulunan üçüncü ve son azı dişleridir. 20 lik dişler ağızda en son ortaya çıkan dişlerdir; Genellikle yirmili yaşların başlarında ağızda görünürler. 20 yaş dişleri bazı durumlarda olması gerektiği gibi ağız içerisinde yerini alamaz ve bir takım problemler ortaya çıkabilir.

20 YAŞ Dişlerin Çekilmesi (20 LİK DİŞ AMELİYATI)

Üçüncü büyük azı dişleri olarak da bilinen 20 lik dişler ağızda sürmesi en son olan dişlerdir. Her yetişkinde 20 lik diş oluşmayabilir. Sağlıklı çiğneme ve gülümseme için 20 yaş dişlerine ihtiyaç yoktur. 20 lik dişler düzgün bir şekilde yerine gelmezse bir takım zararlarları olabilir. Bu azı dişleri genellikle 16-20 yaşları arasında ortaya çıktığında, ağızda yeteri kadar kadar yer kalmayabilir. Sonuç olarak, belli açılarda, Gömülü yada kısmen gömülü olarak ortaya çıkabilirler. Bu durum enfeksiyon, şişlik ve ağrı gibi ağız sağlığı sorunlarına yol açabilir ve dişlerin çekilmesi gerekebilir.

20 YAŞ DİŞİ ÇEKİMİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

20 lik diş ameliyatı sonrası ağrı ve şişlik meydana gelebilmektedir. Bir miktar kanama olabilir.20 lik diş çekimi sonrası yara bölgesi iyileşirken, kan pıhtısını uzaklaştırmamaya ve yara üzerindeki diş etlerine zarar vermemeye dikkat etmeniz gerekir. Prosedürü izleyen ilk birkaç gün içerisinde katı gıdalar, alkol, kahve, soda veya sıcak içecekleri tüketmemelisiniz.20 lik diş çekimi sonrası ilk gün için dişlerinizi fırçalamamanız gerekir. 20 lik dişlerin iyileşme süresi genellikle 3-4 gündür, ancak bir haftaya kadar uzun sürebilir. İyileşme süresi, 20 yaş dişlerinin çenede ne kadar gömülü olduğu nasıl bir açı ile çıktığına yada yapılan cerrahi işleme göre değişebilmektedir. Çoğu durumda ilk günden sonra normal faaliyetlerinize devam edebilirsiniz, ancak yaklaşık bir hafta boyunca çekim boşluğunda oluşan kan pıhtısını uzaklaştıran herhangi bir şey yapılmamalıdır.

20’lik diş çekimi sonrası ağrı

20 Yaş dişi çekimi sonrası ağrı için diş hekiminiz tarafından verilen ağrı kesici ve rahatlatıcı gargaralar önerilebilir. 20 yaş çekimi sonrası oluşan şişliği azaltmak için çenenizin üzerine bir buz torbası yada soğuk kompres yerleştirmeniz gerekmektedir. Soğuk şişliğin ve ödemin en az miktarda olmasını sağlar.

Diş hekiminiz iyileşme süresi boyunca ağzınızın bakımını nasıl yapmanız gerektiğini söylemelidir. Fırçalamayı, tükürmeyi, diş ipi vermeyi ve durulamayı 24 saat boyunca ara vermeniz önerilebilir. İkinci gün, hafifçe dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Temiz tutmaya ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olması için ağzınızı sık sık tuzlu su ile yıkayabilirsiniz. İlk gün yumuşak gıdalar tüketmeniz yara bölgesini korumanız açısından önemlidir.Elma püresi , yoğurt, yumuşak peynir ve diğer yumuşak yiyecekler tüketebilirsiniz.

20’LİK DİŞ AMELİYATI KAÇ GÜNDE İYİLEŞİR?

İyileşme süresi birkaç gün sürebilir ve bazı durumlarda bir hafta veya daha uzun süren şişlik ve rahatsızlık olabilir. İlk gün buz paketleri veya soğuk jel kompresi uygulamalaı , yumuşak yiyecekler tüketmeli ve tuzlu suyla ağzınızı temiz tutmalısınız Apse şiddetli ağrı veya ateş gibi olağandışı bir belirti fark ederseniz, hemen diş hekiminizi arayın . Enfeksiyon gibi durumlar nadirende olsa görülebilmektedir.

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”span”]  +90 212 213 70 75  NUMARALI TELEFONDAN  DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

[wp-svg-icons icon=”bubbles-3″ wrap=”span”]  Whatsapp’tan Sor  ( Watsapp  İle  Tedavi Detayları Hakkında Bilgi Alın)